Showing all 6 results

Kaitlentės yra neatsiejama virtuvės dalis, leidžianti mums ruošti maistą. Jos gali būti skirtingų tipų: elektrinės, indukcinės ar dujinės, kiekviena su savo privalumais ir trūkumais.
Elektrinės kaitlentės su ketaus kaitintuvais yra paprasčiausias variantas. Jos gali būti paprastos, kurios tik per ilgą laiką pasiekia nustatytą temperatūrą, arba greito kaitimo su raudonu apskritimu viduryje. Tačiau vis labiau populiarėja indukcinės kaitlentės. Jos veikia sukuriant elektrinį lauką, kuris prasiskverbia pro stiklo keramikos paviršių ir patenka į metalinio indo apatą, kur ir kaitina tekantį elektros srovę. Tiesioginis puodo ar keptuvės kaitinimas padeda sumažinti šilumos nuostolius, todėl indukcinės kaitlentės savo ekonomiškumu pranoksta visus kitus elektrinius variantus.
Indukcinės kaitlentės taip pat turi daugybę naudingų funkcijų, tokių kaip galios didinimo funkcija, kuri ypač praverčia skubant, pavyzdžiui, kai norisi greičiau užvirti vandenį, arba ruošiant ažijietiškus patiekalus gilioje keptuvėje, nes reikia itin aukštos temperatūros. Be to, šios kaitlentės yra saugios naudoti virtuvėje, nes ant jų valgis yra gaminamas tiekiant šilumą tiesiai į indą.
Elektrinės stiklokeraminės kaitlentės yra patrauklaus dizaino, patogios naudoti ir valyti, nes plokščias paviršius neturi siaurų plyšių, į kuriuos galėtų patekti nešvarumai, maisto likučiai ar iškepti keptuvės riebalai. Montuojamos kaitlentės yra vienos iš svarbiausių kiekvienoje virtuvėje, nes jos ne tik vizualiai padidina erdvę, bet ir reikalauja mažiau priežiūros.
Renkantis kaitlentę, svarbu atsižvelgti į jos funkcionalumą, dydį, gamintoją ir kainą. Daugelis parduotuvių siūlo platų asortimentą ir konkurencingas kainas, todėl kiekvienas gali rasti sau tinkamą variantą.